Ohlédnutí za oddílovým rokem 2015/2016


Na zahajovací schůzce byl oddíl téměř čistě pánskou záležitostí.

V září 2015 se uskutečnilo Setkání v Údolí ptačího zpěvu. Králík zapálil slavnostní oheň, který zářil a hřál a vyvolával spousty vzpomínek těch, kteří zde v minulosti trávili prázdniny na oddílových táborech. U ohně došlo i na tradiční a oblíbenou hru Včelička :-)
Druhý den jsme si zahráli (také tradiční) táborovou hru Dekomlat. Rozhořel se i "bratrovražedný boj" mezi Mlynaříkem a Datlíkem.

Podzimní dění si připomeneme na dvou snímcích. Na prvním je zachycena hra na postřeh "Chytání špejlí" a na druhém sedíme u slavnostní tabule na třídenní výpravě k 41. oddílovým narozeninám.

A následovaly Vánoce a Nový rok... Dělali jsme vánoční ozdoby na oddílový vánoční stromek a připravovali dárečky, třeba jako odlévání voňavého mýdla. Připravovali jsme lojové závěsy na vánoční stromek zvířat; dají hodně práce, ale sýkorky je milují!
Na Štědrý den jsme se sešli u vánočního stromu zvířat, řetěz s balíčky krmiva na "ozdobení" stromku byl letos úctyhodně dlouhý. Největším počtem balíčků na řetěz přispěl Mlynařík a stal se tak pro rok 2015 "Dědou Mrázem".
Ani letos nesměl chybět "Novoroční podnik", proběhla tradiční hra "Boj o čokoládu" nebo třeba přenos kostiček, který vyžaduje výbornou souhru v týmu.

V prvních měsících roku 2016 jsme pokračovali na celoroční Cestě kolem světa, postoupili jsme do Asie a v další etapě celoroční hry bylo nutno dokázat zručnost v zacházení s jídelními tyčkami - úkolem bylo vytřídit co nejrychleji hromadu bobulí. Na dalším snímku je vidět, že náš vánoční stromek posloužil i k nácviku osekávání větví. A také jsme si zahráli napínavou stolní hru "King kong".

Na březnové oddílové výpravě došlo i na zápolení - hru "Boj o pahorek". Také jsme na výpravě hodně přispěli k ochraně přírody. Pomoci Krystalmirské studánce není v současné době v našich silách, tak jsme ji alespoň vyčistili. A na následující oddílové schůzce jsme si také prošli zkouškou odvahy - cesta do sklepa byla tajuplná, nicméně všichni ji zvládli bez problémů.

A přišlo jaro. Dubnová oddílová výprava nám umožnila rozhlédnout se po národní přírodní rezervaci Pouzdřanská step z koruny košatého dubu. Musíme se pochlubit úspěchem v celoroční soutěži oddílů "Duhové střípky", kde jsme obhájili prvenství a získali pěkné ceny. Na dalším snímku jsme zachyceni nad atlasem ptáků. Vyráběli jsme ptačí budky - holky se zručně oháněly kladivy. Na posledním snímku je nový člen zařazen do oddílového rodokmenu.

Po dlouhé době jsme se letos opět zúčastnili přírodovědné soutěže Zlatý list. Při našem počtu jsme uspět nemohli, ale obhajobu celoroční práce pro přírodu holky vystřihly výborně. V naší celoroční soutěži jsme už postoupili do Afriky a jdeme do finiše - každý posun si soutěžící musí vybojovat. A také jsme navštívili Písečník, kde jsme se dozvěděli mnoho zajímavého o tom, jak zde lidé kdysi žili.

Zacházení s lasem je docela umění, to jsme poznali na červnové výpravě, Skořici to ale opravdu jde! Večer jsme si dali plněné papriky pečené na ohni - opravdová mňamka. Do celoroční hry jsme dostali další úkol - vyřezat loďku z kůry.

V půlce června proběhly atletické závody, disciplíny zachycují následující snímky:

Norkův edit: vzduchovky mají ve Vlčí stopě poměrně dlouhou tradici... ;-)

(Dlouhá Lhota 1982, na dece Vrabec a Líska)

Ohlédnutí za oddílovým rokem 2015/2016 zakončíme záběry ze závěrečné výpravy:

Baghíra

foto Baghíra a Ježek


end