Vlčí stopa v oddílovém roce 2016/2017


V říjnu proběhlo Dopoledne Viléma Tella. Je to akce pro kluky a holky, pořádaná Vlčí stopou. Probíhá formou soutěžního dopoledne, věnované dovednostem, ve kterých vynikal švýcarský národní hrdina Vilém Tell, tedy míření a trefování všemi možnými způsoby. Účastníci si vyzkouší své schopnosti v mnoha disciplínách podle věkových kategorií od hodu míčkem či podkovou až po střelbu z luku nebo vzduchovky.

Letos se akce konala na hřišti v Řečkovicích. V poměrně velké konkurenci zvítězila v kategorii nejmladších, tedy práčat, Petra Kanioková před Adrianou Pichalovou, v kategorii pážat Sam Ledeč před Eliškou Duchoňovou a v nejstarších – mladých rytířích patřilo 1. místo Bety Ledečové - Skořici a Naty Bajnokové - Lindušce. Na 2. místě byl Mikita Horya.

Jak dopadnou v dalším, už pátém ročníku Viléma Tella???

Vyráběli jsme oddílová trička. Výroba byla náročná, ale moc nás to bavilo. V listopadu jsem oslavili 42. oddílové narozeniny. Skořice s Linduškou krájí dort, který při tajné činnosti vyrobily jako dárek k oddílovým narozeninám.

K blížícím se vánocům jsme si vyrobili vánoční cukroví. Vyzkoušeli jsem si, jak patřičně upravená pravidla dokáží učinit "Člověče, nezlob se" neuvěřitelně napínavou hrou! V únoru proběhly uzlovací závody, které nás všechny řádně prověřily. Také se připravujeme na Duhové střípky, v rámci úkolů do této soutěže vytváří Sabina model fotosyntézy.

V březnu se uskutečnila Výprava jarních inspektorů, po celou dobu probíhala etapová "Kuličková grand prix". Na Soběšických rybníčcích jsme sledovali žáby. A v rámci přípravy na velikonoce jsme vysévali obilí.

I v letošním roce jsme se zapojili do celostátní soutěže Duhové střípky, organizované Hnutím Brontosaurus nejen pro BRĎO oddíly, ale i pro skauty, přírodovědné kroužky a další volnočasové aktivity. Náplní soutěže je celoroční plnění různých úkolů z oblasti přírody, její ochrany a životního prostředí. Opakovaně se nám podařilo se umístit na 1. místě v kategorii starších. Na snímku přebíráme cenu na Setkání ke Dni Země.

Záběr na házení na důlek prozrazuje, že v květnu proběhl turnaj o Kuličkového krále. V jedné z našich ptačích budek jsme našli snůšku vajíček. Na třetím snímku je zaznamenáno dosednutí přistávacího modulu se Skořicí na palubě po celoročním letu na planetě Aeternitas. V klubovně na Kronově ulici letos v červnu končíme a tak musíme pobalit oddílové věci...

Oddílový rok 2016/17 skončil. Na závěrečné akci při svitu oddílového ohně jsme vyhlásili výsledky dlouhodobých soutěží. Nejlépe si vedla Linduška, která zvítězila v bodování, docházce, celoroční hře Cesta na planetu Aeternitas, v tabulce zdatnosti, i v luštění hádanek. Byla i nejlepším kronikářem. Ostatním ponechala jen další místa s výjimkou soutěže O stříbrnou kouli. Tady výborným výkonem zvítězila Skořice. Ocenění se ale dostalo všem, kteří se snažili. Za přidělené kredity si mohli vybrat z pestré nabídky cen.

Baghíra


end